Olympische Spelen
Zuid-Korea

Vijf schaatsafstanden (3000 meter dames, 5000 meter heren, 1500 meter dames en heren, 1000 meter dames) worden verreden tijdens je verblijf alhier in Zuid-Korea; dus vijf keer kans op Nederlands eremetaal. Plus dat je natuurlijk andere sportevenementen kunt bijwonen of een avond in het Holland Heineken House kunt doorbrengen. En nu je toch helemaal in Zuid-Korea bent, kun je evengoed wat lokale cultuur en sfeer proeven, variërend van een excursie naar de grens tussen Zuid en Noord-Korea tot een bezoek aan bezienswaardigheden met fantastische namen als Ojukheon, de Deungmyeongnakgasa Tempel of Seongyojang.

Wanneer?
Van 8 tot en met 15 februari 2018 (8 dagen)

Vluchtgegevens
8 februari 2018
Amsterdam – Frankfurt – Seoel / Vertrek: 14h35 / Totale reisduur: 13 uur en 25 minuten
15 februari  2018
Seoel – München – Amsterdam / Vertrek: 12h45 / Totale reisduur: 16 uur en 25 minuten

Dag 01, donderdag 8 februari – Vertrek uit Amsterdam

Om overmorgen op tijd te zijn voor de eerste schaatswedstrijden is het prettig vandaag al te vertrekken. Zuid-Korea is natuurlijk wel een stukje verderop, maar omdat de overstaptijd in Frankfurt kort is, brengt Lufthansa je toch in ongeveer 13 uur naar Seoel.

Dag 02, vrijdag 9 februari – Aankomst in Zuid-Korea / Opening van de Spelen
Rond het middaguur (lokale tijd) kom je aan in Seoel. Op het vliegveld staat de trein al klaar. Na een mooi ritje van een slordige twee uur, waarin je een prima eerste indruk krijgt van Zuid-Korea kom je aan in Gangneung. Na het inchecken heb je genoeg tijd voor een verkwikkende douche, een Koreaans diner, een wandeling door de stad, een bezoek aan het Holland Heineken House of wat je ook belieft.

Dag 03, zaterdag 10 februari – Olympische Spelen, dag 2 (o.a. 3.000 meter dames)
Na de reis heb je misschien behoefte de ochtend in alle rust en kalmte door te brengen in het hotel of in het centrum van Gangneung. Je kunt natuurlijk al de hele dag overal de olympische sfeer opsnuiven. Pas ‘s avonds begint het schaatsen. Natuurlijk, indien je wenst maken wij je graag wegwijs in de stad en wijzen we je de kortste (wandel)route naar de stadions.

Dag 04, zondag 11 februari – Olympische Spelen, dag 3 (o.a. 5.000 meter heren) + Mogelijkheid Excursie Culturele Hoogtepunten van Gangneung
Natuurlijk kun je ook vandaag de hele dag de Olympische stemming proeven. Alleen, het schaatsen begint pas om vier uur in de middag. Daarom zou je ook een excursie kunnen maken in Gangneung, een typisch Koreaanse stad vol actie en bedrijvigheid. Wel heeft het ook de toerist volop te bieden. Bijvoorbeeld Seongyojang, oorspronkelijk gebouwd voor de familie van de Koreaanse koning Sejong. Dit was, meer dan 300 jaar lang, de residentie van een aristocratische Koreaanse familie. Het hele complex is prachtig gerestaureerd en ademt nog steeds de sfeer van vroeger. Om deze sfeer nog meer te ervaren word je van harte uitgenodigd deel te nemen aan één van de traditionele Koreaanse spelen op het buitenterrein.

Ojukheon is één van de oudste nog bestaande huizen ooit bewoond door de Joseon-dynastie. Ojukheon is als een statig en elegant park, met chique gebouwen en zeer nette tuinen, lotusvijvers en bamboebossen. Het is een prachtige en rustgevende plek. Sin Saimdang, door Koreanen gezien als de ideale en perfecte vrouw, dochter en moeder, is hier geboren en veel van haar schilderijen zijn tentoongesteld in de gebouwen.

Dag 05, maandag 12 februari – Olympische Spelen 2018 Schaatsen, dag 4 (o.a. 1.500 meter dames)
Misschien zou je vandaag eens naar Pyeongchong kunnen gaan om de Spelen aldaar te aanschouwen. De bergen en de natuur zijn er prachtig. Je hebt hiervoor meer dan voldoende tijd want het schaatsen begint niet eerder dan rond een uur of acht ’s avonds.
Voor de liefhebbers is er ’s avonds gelegenheid actief deel te nemen aan een typische Zuid-Koreaanse (Aziatische) liefhebberij: Karaoke. Je bent misschien wat huiverig om zelf je zangkunsten op de bühne te vertonen, maar de Zuid-Koreanen kennen geen schroom. En terecht trouwens, want velen zingen op hoog niveau. Wedden dat je pret hebt? En wedden dat je nog meer pret hebt wanneer je zelf je stoute schoenen aantrekt?

Dag 06, dinsdag 13 februari – Olympische Spelen, dag 5 (o.a. 1.500 meter heren)
Na de vocale actie van gisteren kun je vandaag in alle rust genieten en heb je prima de gelegenheid op eigen houtje meer van de stad of de nabije omgeving te zien. Vooral omdat het schaatsen wederom laat op de dag begint.
Eventueel kun je ook een bezoek brengen aan de beroemde (beruchte) grens tussen Zuid en Noord-Korea. Onder andere aan de ‘Freedom Bridge’, de ‘Infiltration Tunnel’, Ook beklim je het ‘Dora Observation Deck’ vanwaar je het Noord-Koreaanse dorp Geijong-Dong, met haar 160 (!) meter hoge vlaggenmast, ziet liggen. Let wel: dit is vrij ver van Gangneung en kost derhalve veel tijd. Kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers.

Dag 07, woensdag 14 februari – Olympische Spelen, dag 6 (o.a. 1.000 meter dames)
De laatste dag in Gangneung om nog meer olympische sfeer op te snuiven. Eventueel nog een laatste keer naar het Holland Heineken House? Mocht je meer Koreaanse cultuur willen dan brengen wij je graag op de hoogte van de bezienswaardigheden in de stad en de omgeving.

Dag 08, donderdag 15 februari – Transfer van Gangneung naar Seoel. Terugvlucht
De Olympische Spelen zijn tot nu toe hopelijk succesvol voor de Nederlanders. Wellicht nu al met een heleboel Nederlands eremetaal. Ze gaan natuurlijk nog even door, die Spelen. Maar voor jou zit je verblijf er bijna op. Vroeg in de ochtend stap je in de trein terug naar Seoel. Net na het middaguur vertrek je uit Seoel. Toch kom je, omdat het tijdsverschil dit keer in je voordeel werkt, al rond negen uur in de avond aan in Amsterdam.