WK Afstanden Schaatsen
Kolomna, Rusland

Ook dit jaar is Rusland het decor van een groot schaatstoernooi: Het WK Afstanden Schaatsen in Kolomna. Kolomna is het absolute schaatsmekka van de schaatssport in Rusland. Bovendien, het is een alleraardigst stadje om een paar dagen rond te brengen. 

Data
Van 10 tot en met 15 februari 2016 (6 dagen)

Dag 01 (woensdag 10 februari) – Vertrek uit Amsterdam
Vanuit Amsterdam vlieg je, met een tussenstop, in ongeveer 6 uur naar Moskou, de hoofdstad van Rusland. Op het vliegveld word je opgewacht door Mister Moscow die je zal begeleiden naar Kolomna. Kolomna ligt een slordige 80 kilometer ten zuidoosten van Moskou, en is het stadje waar de komende dagen de WK Afstanden zullen worden verreden.

Dag 02 (donderdag 11 februari) – WK Afstanden, Dag 1
Na de reis heb je deze ochtend alle gelegenheid rustig uit te slapen, te ontbijten en de directe omgeving van je hotel te verkennen. Afhankelijk van het precieze uur waarop het schaatsen begint, kun je wellicht een uitgebreidere wandeling maken in het centrum van het stadje.
Ruim op tijd staat de chauffeur je op te wachten in de lobby van het hotel om je naar het stadion te vervoeren. De plek waar de Nederlandse dames en heren races hopen te winnen en titels hopen te vergaren. Na afloop van de wedstrijd staat de chauffeur op de afgesproken plek te wachten om je terug te brengen naar je hotel.

Dag 03 (vrijdag 12 februari) – Excursie in Kolomna + WK Afstanden, Dag 2
Vanochtend krijg je, van een Russische gids (die vanzelfsprekend uitstekend Engels spreekt), een rondleiding door de stad. Per slot van rekening, het schaatsen begint pas later vandaag en dus heb je volop tijd iets meer over dit stadje te weten te komen. Het zal je wellicht enigszins verbazen, maar Kolomna is een van de alleroudste steden in Rusland en kent daarom een uitgebreide en levendige geschiedenis. Zorg wel voor een warme sjaal en dito handschoenen, want het kan frisjes zijn in Kolomna in februari.
Vanzelfsprekend, je bent ruim op tijd terug in het hotel, vanwaar je wederom vertrekt naar de ijsbaan. Nieuwe kansen op Nederlandse titels en eremetaal.

Dag 04 (zaterdag 13 februari) en Dag 05 (zondag 14 februari) – WK Afstanden, Dag 3 en Dag 4
Deze twee dagen brengen nog veel meer spanning en schaatsplezier. En natuurlijk nog veel meer kansen op Nederlandse titels en eremetaal. De ochtenden en de avonden kun je naar eigen invulling besteden. Maar mocht je suggesties behoeven, Mister Moscow is in de buurt en hij vertelt je graag wat je zou kunnen doen.

Dag 06 (maandag 15 februari) – Excursie in Moskou + Terug naar Huis
Vroeg in de ochtend vertrek je vanuit Kolomna, per taxi of bus, naar het vliegveld in Moskou. Alhier kun je je bagage veilig achterlaten in een van de bagagekluizen. Vervolgens vertrek je per trein vanaf het vliegveld naar het centrum van Moskou. De trein is, met afstand, het beste vervoermiddel om in het centrum van Moskou te geraken. Geen files en dus altijd op tijd. Bovendien, de trein is modern, netjes en schoon.
Moskou, de hoofdstad van het grootste land ter wereld, moet haast wel indrukwekkend zijn. Vandaag heb jij de gelegenheid je eigen mening over deze stad te vormen. En wat is hiervoor een betere plek dan het Rode Plein en het Kremlin. Op het Rode Plein breng je een bezoek aan de St. Basil Kathedraal en het Mausoleum van Lenin. Lenin stierf op 21 januari 1924, maar als je het mausoleum binnenstapt, bekruipt je het gevoel dat het pas gisteren was. Stilte en respect overheersen hier. En dit is tamelijk uniek in Moskou.
Vervolgens breng je een bezoek aan het Kremlin, het centrum van Moskou en van de politieke macht in Rusland. Het Kremlin is hoogstwaarschijnlijk het bekendste gebouw van Rusland. Je hebt het ongetwijfeld gezien op TV of over gelezen in krant of tijdschrift. Misschien denk je meteen aan Poetin of zelfs aan Medvedev? Al is het hoogst onwaarschijnlijk dat je deze twee heren zult zien vandaag. Wees hierover vooral niet teleurgesteld want het Kremlin heeft veel meer en interessanter te bieden: Prachtige architectuur, historische gebouwen, plus de pracht en praal van de ‘Armoury’ en de ‘Diamond Fund Exhibition’, om eens iets te noemen.
Na deze culturele explosie neem je de trein terug naar het vliegveld, vanwaar je vertrekt naar Amsterdam. Hier kom je, ongeveer zes uur na vertrek uit Moskou, aan.